24 години компютърни услуги за бизнеса във Варна и региона

Backup на компютър с Windows 7

от: admin / 30.03.2012 04:32
Размер на шрифта: A | A | A
Отпечатване
picture

Как да можете да си направите backup image на целия твърд диск или дял където сте инсталирали Windows 7 както и други избрани дискове или дялове, за да си подсигурите възможност за възстановявазне на твърдия диск или дял обратно към състоянието когато е направен backup image (резервния образ).

Важно да се знае: Бекъпите трябва да се записват във този формат - (място където ще съхраняваме бекъпа)\WindowsImageBackup\(името на компютъра Ви)\Backup Set (2012-12-29) (час)
Ето и пример за това : Ако името на компютъра ви е User-PC, мястото където съхранявате бекъп образа е на диск D, и сте си направили бекъп имидж на дата 29.12.2012 в 12:12 часа и 20 секунди, то пълния път на вашия бекъп ще е :  D:\WindowsImageBackup\User-PC\Backup Set 2010-12-29 121220.

Важна информация:

* Windows 7 не може да прави бекъп на твърд драйв или дял, на който се запазва бекъп образа.
* Силно препоръчително е да запишете бекъп файла на физически отделено дискове устройство или дял, спрямо този на който е разположена инсталацията на Windows 7.
* Не е възможно да възстановите бекъп имидж от 64-бита Windows 7 върху 32-битова архитектура на компютърната система.
* Не можете да направите възстановяване на бекъп имидж файл от 64-бита Windows 7 посредством инсталационен DVD диск с 32-бита Windows 7. Наложително е да се използва инсталационен диск с 64-бита или 32-бита Windows 7 или диск за възстановяване според типа на бекъп образа.

Ще опишем и стъпките с които можете да направите bakup:


1. Отворете си Control Panel прозорец в режим за всички обекти.

2. Кликнете върху иконата Backup and Restore.

3. Натиснете върху линк Create an image backup.

4. Изберете си място където желаете да разположите бекъп образа и след това кликнете бутона Next.

Забележка: Обърнете внимание на удивителния знак както и съобщението, дали сте избрали дял на който е инсталиран Windows 7. В такъв случай ако твърдия диск даде някакъв дефект, няма да имате никаква ползва от направения резервен образ на Windows 7 инсталация. Въпреки това обаче, така записан бекъп имиджа може да Ви бъде в полза за поправяне на повредена инсталация, причинена от проблем който не е свързан с твърдия Ви диск.


5. Можете да изберете и други твърди дискове или само дялове, ако желаете и те да са включени в бекъп имидж файла с Windows 7 дяла. След това натиснете Next.

6. В прозореца който ще се появи, ще намерите информация за ориентировъчния размер на бекъпа файла, който ще направите. Проверете настройките като ги потвърдите и натиснете бутон Start backup.

7. До завършването на операцията по бекъпа файла, пред Вас ще има прозорец със прогрес лента.

Забележка: Ако желаете да прекратите записването на бекъп имидж файл на този етап, трябва да натиснете бутоните Stop backup, Stop, и Close.

8. В прозорец  прогрес, Вие можете да изберете дали да направите или да не направите System Repair Disc, който може да се ползва, за да се зареди системата до меню System Recovery Options

9. Натиснете върху бутон Finish.

10. Следва да затворете прозорец Backup and Restore и да считате работата за завършена.

Етикети:

Още статии от рубриката

Други интересни статии

Коментари

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари. Вход | Регистрация