23 години компютърни услуги за бизнеса във Варна и региона

Виртуалните клавиатури са на едно кликване разстояние

от: donsavage / 17.08.2018 14:00
Размер на шрифта: A | A | A
Отпечатване

Сензори ще улавят движенията на пръстите, за да идентифицират символите.

Вече стилусите и пръстите могат лесно да заменят компютърната мишка и курсора на екрана. Не е толкова просто обаче, когато става дума за писане. Разбира се, мобилните устройства стават все по-добри при разпознаването на нашите гласове, но понякога наистина се налага да се използва клавиатура.

Именно за такива ситуации вече има едно ново решение. Безжичен проектор, който в свързан с мобилното устройство, може да прожектира както функционираща виртуална клавиатура на бюрото ви, така и дисплей на стената до вас. Новото изобретение се нарича Masterkey 4.0 и предлага редица интересни функционалности.

"Виртуалната клавиатура има вграден сензор и лазер. Сензорите улавят движенията на пръстите. След това алгоритъм конвертира координатите, за да идентифицира символите. Скоростта е над 350 символа в минута. Писането може да бъде малко по-бавно, но все пак приемливо", разказва създателят Ади Забкар. Според него проекторът може да ви даде виртуален екран до 120 инча, а резолюцията е достатъчно висока за прожектиране на филми.

Очаква се устройството да има две версии. Първата ще бъде за "домашни" условия, тя е създадена да предлага подвижно кино или основни функционалности за лаптоп. Но по-интересната версия е тази за бизнеса, която също така включва вграден кинетичен сензор и технология и разпознаване на лице и жестове.

"Представете си следната ситуация: имате презентация пред шестима души. Masterkey ще проследи лицата на хората и софтуерът ще ви каже на кого му е интересно, до каква степен имате вниманието му и на кого не му е интересно. По този начин е много по-лесно да се фокусирате, върху това, което работи най-добре в презентацията, и да бъдете по-успешни", обяснява Zabkar.

Този проект е изключително вълнуващ, но също така и доста амбициозен. Очаква се цената на устройството да бъде 155 евро, а доставките да стартират през февруари 2019.

 

Източник: PC World

Коментари

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари. Вход | Регистрация