22 години компютърни услуги за бизнеса във Варна и региона

Google ще показва статистика за потребителската активност

от: admin / 30.03.2012 12:19
Размер на шрифта: A | A | A
Отпечатване

От 28 март корпорация Google въведе нова услуга за регистрираните си потребители, а именно - показване на персонална статистика. Съобщение за това се появи в официалния блог на компанията.

Услугата ще генерира месечни отчети за потребителската активност в някои от продуктите на Google. Например, Gmail ще показва броя на съобщенията, изпратени през отчетния период, получателите, на които са били изпратени най-много писма и друга информация.

Освен Gmail, статистиката ще обхваща търсачката, услугата за геолокация Latitude, YouTube и Picasa. Активирането на новата функция може да се направи от настройките.
Google ще изпраща ежемесечно на потребителя линк към месечния му отчет. Компанията подчертава, че предоставената услуга се въвежда с цел защита на личните данни и предотвратяване на злоумишлен достъп до потребителските акаунти. Всеки потребител ще може да проверява списъка на градовете и браузърите, от които е влизано в профила му. При откриване наличието на подозрителна активност, Google препоръчва смяна на паролите.
Отчетите могат да се генерират за всякакъв период. В същото време, по желание на потребителя, всеки един от тях може да бъде премахнат. След активиране на услугата се показва съобщение, че първата статистика ще бъде готова след няколко дни.

Източник: kaldata

Коментари

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари. Вход | Регистрация