22 години компютърни услуги за бизнеса във Варна и региона

Internet Explorer с лек напредък през февруари

от: admin / 16.03.2012 17:48
Размер на шрифта: A | A | A
Отпечатване

През февруари имаше лека промяна при трите най-използвани браузъра и нещо като победа при Microsoft.

 

За екипа на Internet Explorer този застой е благословия. Според проучванията на Net Applications, браузърът на Microsoft е запазил своята преднина пред Firefox и Chrome. Употребата на Internet Explorer дори леко е нараснала на 53% спрямо 52,8% през януари. Firefox и Chrome остават съответно с 20,9 и 18,9 процента дял. Safari също е увеличил своя дял от 4,9 на 5,2 процента. Opera остава с 1,7% пазарен дял.

Браузърите се превърнаха в технология за яростна конкуренция, която компаниите използват за привличането на потребители. Операционната система все още е от основно значение особено при мобилните устройства.

 

 

Сред мобилните устройства Android се нарежда на второ място след Opera, а Safari, който е на първо място е увеличил преднината си. Safari е увеличил преднината си от 54,9% на 61,2%. Браузърът на Android е изпреварил Opera Mini като е достигнал 18,6% пазарен дял от 17,8%, а Opera Mini е паднала на 14,4% от 19,6%.

Със задаващият се Internet Explorer 10, Microsoft се гордее с поддръжката на новите уеб технологии преди конкурентите си.

Най-новата версия на Internet Explorer се предлага само чрез Windows 8 Consumer Preview, което на практика си е бета версия на новата версия на Windows. От Microsoft са обещали IE10 за потребителите с Windows 7 когато тя официално излезе.

Резултатите на Net Applications са базирани на дневни посещения на тяхната мрежа от сайтове. Това означава, че статистиката не е отчела всеки преглед на страница, както правят StatCounter, чиито статистики показват, че през февруари Chrome продължава да привлича потребителите за сметка на Internet Explorer.

 

Източник : Kaldata

Етикети:

Коментари

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари. Вход | Регистрация