23 години компютърни услуги за бизнеса във Варна и региона

Microsoft заплаши да свали от Azure социална мрежа заради антисемитски постове

от: donsavage / 10.08.2018 21:36
Размер на шрифта: A | A | A
Отпечатване

След като профилът на Мило Йаннопулос, британски политически коментатор, известен с крайнодесните и антисоциалните си позиции, в Twitter беше затворен, той и неговите последователи решават да се преместят в Gab - социална мрежа, която се гордее с това, че уважава свободата на словото, която доби особена популярност сред консерваторите и крайната десница. Малко по-късно обаче стана ясно, че доставчикът на хостинг за платформа - Microsoft Azure – не са очаровани от екстремните възгледи, които се споделят във въпросната социална мрежа. Затова и в петък, технологичният гигант даде два дни срок на администраторите на платформата да премахнат два поста с антисемитско съдържание. В противен случай компанията ще спре обслужването, което означава, че Gab ще бъде офлайн в продължение на седмици и дори месеци. Наскоро администраторите забраниха профила на автора на скандалните постове - крайнодясният кандидат за Сената Патрик Литъл.

В обръщение към Gab, от Microsoft отбелязват, че екипът Azure Safeguards "е получил оплакване за злонамерена дейност, произтичаща от инсталация на Azure".

"Получихме жалба за конкретни постове в Gab.ai, които призовават за "ритуална смърт чрез мъчения" и "пълно унищожаване" на всички евреи. След първоначален преглед заключихме, че това съдържание подбужда към насилие и не е защитено от Първата поправка. То нарушава политиката за използване на Microsoft Azure ", категорични са в своята позиция от Microsoft.

 

Източник: PC World България

Етикети: Microsoft

Коментари

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари. Вход | Регистрация