22 години компютърни услуги за бизнеса във Варна и региона

Най-големите врагове на свободата в интернет

от: admin / 03.04.2012 09:51
Размер на шрифта: A | A | A
Отпечатване

В момента с пълна сила тече битката за независимостта на световната мрежа. Свободата в интернет доскоро се смяташе за даденост, но това отдавна не е така, дори в държави, които традиционно са смятани за бастиони на демокрацията. В Digital Trends беше публикувана класация с най-големите врагове на свободата в мрежата.

1. Забавната индустрия

Музикалните и филмови компании не одобряват методите, по които работи в момента интернет. Те са ужасени от това, че в мрежата почти всичко е отворено, свободно и безплатно. Затова и опитват да прокарат закони от рода на SOPA и PIPA, с които да ограничат свободата и пиратството, за да увеличат приходите си.

2. Правителствата

Държавните органи на управление са свикнали да имат контрол върху всичко и не харесват изключенията, а точно такова е положението с интернет. Постоянно се измислят нови проектозакони и други методики, чрез които да се позволи цензурирането на информация в мрежата, конфискацията и блокирането на домейни и следенето на интернет потребителите.

3. Интернет пиратите

Нелегалният трансфер на файлове в мрежата носи повече вреди, отколкото ползи. Той дава повод на богатите компании и на политиците да се аргументират в желанието си да цензурират информацията, която до този момент е текла свободно в интернет.

4. Киберпрестъпниците

Още от създаването на световната мрежа в нея се подвизават хора, които имат за цел да печелят на гърба на другите с кражба на информация и измами. Те превръщат интернет в опасно и негостоприемно място.

Източник: kaldata

Етикети: интернет Новини

Коментари

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари. Вход | Регистрация