23 години компютърни услуги за бизнеса във Варна и региона

OnePlus 6T може да е първият смартфон със Snapdragon 855

от: donsavage / 12.07.2018 21:32
Размер на шрифта: A | A | A
Отпечатване

Безжично зареждане, влагозащита, безрамков екран без прорези и до 5 броя камери може да предложи следващият смартфон на OnePlus – 6T, който би трябвало да види бял свят през ноември. Също така, според слухове, това може и да е първото устройство, което ще бъде оборудвано с чипсета от следващо поколение на Qualcomm – Snapdragon 855.

Кога обаче може да очакваме новия модел? OnePlus пуска по два смартфона годишно от втората година от съществуването си:

Прочетете още: Изплуваха снимки на нереализиран сгъваем смартфон на Samsung

    OnePlus 1 – 23 април 2014
    OnePlus 2 – 28 юли 2015
    OnePlus X – 29 октомври 2015
    OnePlus 3 – 14 юни 2016
    OnePlus 3T – 15 ноември 2016
    OnePlus 5 – 11 юни 2017
    OnePlus 5T – 21 ноември 2017
    OnePlus 6 – 22 май 2018
    OnePlus 6T?

От списъка ясно си личи, че компанията се придържа към определен ритъм – пускане в продажба на нови устройства през лятото (най-често през юни) и през есента (ноември). Изключение прави OnePlus X, но негово продължение няма да има. През есента компанията пуска ново устройство, което е по-скоро ъпдейт, вместо нещо напълно ново.

При OnePlus 3T основното нововъведение бе по-мощният процесор, докато при 5T бе преминаването към 18:9 екран. OnePlus 6 обаче вече е с последния процесор на Qualcomm, разполага с 18:9 дисплей и е с две камери на гърба… Какво още би могло да бъде добавено?

Една от възможностите може да е добавяне на система за безжично зареждане. От самата компания намекнаха, че стъкленият заден панел на настоящия им модел прави възможно реализирането ѝ в бъдеще.

Друга възможност е пълноценната влагозащита. OnePlus 6 предлага подобдение по този показател, но IP68 сетификат би бил нещо полезно.

Премахване на прореза в екрана също е потенциална възможност. Доста фенове бяха разочаровани от това дизайнерско решение в OnePlus 6 и от компанията обещаха да реализират софтуерна опция за скриване на “ноча”. Логична следваща стъпка би била пълното му елиминирана. При това положение може би селфи камерата ще се подава от корпуса когато е необходима...

Три камери на гърба на смартфоните вероятно ще са нещо обичайно през идната година, поне при топ моделите. OnePlus предлагат устройства от горен клас, така че стъпка в тази посока не би била учудваща.

Подчертаваме, че всичко изброено дотук са само слухове. Възможно е някои елементи да видят бял свят едва в OnePlus 7 например или пък да останат във въображението на феновете.

 

Източник: PC World България

Етикети: Новини

Коментари

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари. Вход | Регистрация