25 години компютърни услуги за бизнеса във Варна и региона

Съвети за правилното функциониране на софтуера във Вашия компютър

от: admin / 02.04.2012 11:25
Размер на шрифта: A | A | A
Отпечатване  |  Форум
picture

Няколко задължителни неща които се налага да знаете за правилното функциониране на софтуера във Вашия компютър.

Използвайте само лицензиран софтуер и Операционни системи. Това ще Ви гарантира, че релийза който сте инсталирали е коректен по отношение на права и е изключено да има неработещ модул или някакъв вирус.Това ще Ви допринесе до по-добра работа и бързодействие. Преди да инсталирате софтуерен продукт на Вашия компютър, внимателно прочетете файла в който са описани минималните хардуерни изисквания и лицензионно споразумение. Много често несъвместимоста между софтуер и хардуер довеждат до неприятни последици свързани с повреждане на Операционната Ви система ниска производителност или загуба на данни.
Съгласуването между изискванията на Операционната система и наличния Ви хардуер, ще направят работата Ви по лесна и приятна. Например : ако искате да инсталирате актуалната в момента ОС на Microsoft, Windows 7 на някоя стара машина която има по-малко количество RAM памет от минимално препоръчваната, ще установите, че скороста на всеки един процес за изпълнение, зареждане на програми и работата Ви с компютъра ще са бавни и изморителни.

По време на работа, OS натрупва значително количество ненужни данни които заемат място на твърдия диск. Поради факта, че броят им става голям, се увеличава и времето за достъп до тях, а резултата от това е по-бавна работа на компютъра Ви.
За редовна профилактика се препоръчва системно изчистване на временните директории на OS и браузърите с които влизате в Интернет, както и редовна дефрагментация на твърдия диск, особено дяла в който е разположена инсталацията на Операционната Ви система. Как става това, ще научите в следващите ни статии.
 

Използвайте Anti Virus/Spyware програми

Положението при вирусите е такова, че щом веднъж допуснете заразяване на Вашата система, трудно ще се отървете от тях. Обикновенно стават все повече и повече и изчистването им става доста по-трудно. Затова е важно да обърнете внимание на Вашата антивирусната програма.Инсталирайте такава и правете ъпдейт поне веднъж седмично, независимо дали сте я настроили да се обновява автоматично или не.

Освен ъпдейтите на антивирусните програми е важно да обърнете внимание и на останалия софтуер инсталиран на вашия компютър. Повечето компании редовно правят ъпдейти на своите програми и операционни системи.Тези обновления поправят много голяма част от наличните бъгове и слаби места. С редовното обновление на софтуера във Вашия компютър, ще сте в крак с последните реализирани поправки и отстранени бъгове, как и ще се предпазите от бъдещи проблеми.

Още статии от рубриката

Други интересни статии

Коментари

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари. Вход | Регистрация