23 години компютърни услуги за бизнеса във Варна и региона

Вече можете да изпращате и получавате пари през Google Pay

от: donsavage / 11.07.2018 19:14
Размер на шрифта: A | A | A
Отпечатване

По-рано тази година, когато Android Pay официално се превръща в Google Pay, бяхме изненадани, че възможността за изпращане и получаване на пари все още е ограничена в отделно приложение (наречено Google Pay Send). Компанията обаче най-накрая обяви, че ще комбинира приложенията Pay и Pay Send.

Функционалностите на обновеното приложение Google Pay доста напомня на Apple Pay и Apple Wallet. То може да се използва за съхраняване на концерти билети, подаръчни карти, бордни карти и други. Освен това лесно чрез него ще можете да поискате приятал да плати част от сметката. Само трябва да кликнете върху транзакции и можете да разделите сумата между максимално петима души.

Google също така е улеснил управлението на информацията през приложението и мрежата. Разбира се, всичко се синхронизира чрез профила ви в Google, така че ако обновите своите данни, то това ще се отрази навсякъде.

Разделянето на функциите между няколко приложение беше странно, така че е добре да се види, че компанията ги обединява в едно по-интуитивно приложение. Към момента единствено американските потребители могат да се възползват от него, но се надяваме скоро да бъде достъпно и в останалите държави.

 

Източник: PC World България

Етикети:

Коментари

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари. Вход | Регистрация