22 години компютърни услуги за бизнеса във Варна и региона

Wikipedia спря да използва DNS системата на хостинг компанията GoDaddy

от: admin / 13.03.2012 13:06
Размер на шрифта: A | A | A
Отпечатване

Най-популярната енциклопедия в интернет Wikipedia изпълни заканата си срещу GoDaddy и спря да използва DNS системата на голямата хостинг компания. Причина за това действие беше заявената от GoDaddy подкрепа за американските проектозакони SOPA и PIPA. Компанията по-късно оттегли подкрепата си и се обяви срещу цензурата в интернет, но от свободната енциклопедия бяха непреклонни и след няколко месеца усилена работа вече използват DNS услугите на MarkMonitor, съобщи Tech Crunch.

GoDaddy беше една от малкото интернет компании, които подкрепиха вносителите на проектозаконите за борба с пиратството в мрежата. Промяната на позицията на хостинг фирмата не омилостиви хилядите собственици на интернет сайтове, които се изтеглиха от GoDaddy и бойкотираха всички техни услуги.

MarkMonitor е компания, която е специализирана в защитата на марки и превенция на измамите в интернет. Сред предлаганите услуги е мониторингът на peer-to-peer мрежи и предпазването на потребителите от фалшиви сайтове. Компанията предлага и DNS услуги, които се ползват от над половината компании в топ 100 на списание Fortune.

Станалото е предупредителен сигнал за големите интернет компании, който трябва да им покаже, че киберактивистите може да са безсилни срещу африканските военизирани диктатори, но срещу виртуалните тирани могат да постигнат реални резултати.

 

Източник: Калдата

Етикети:

Коментари

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари. Вход | Регистрация